Nyári Színházi Napok – Balatonszemes 2018.08.08-10.

A Balatonszemesi helyszínen megvalósult háromnapos Nyári Színházi Napok balatonszemesi, nagykanizsai és pécsi diákok (száz fő) és pedagógusok, szakmai megvalósítók részvételével jött létre. Az esemény a  Színház az egész: TIE-rendszerű új színházi nevelési módszer adaptálása, kiterjesztése a Balaton környékén pályázati projekt keretében került megvalósításra.

A három konzorciumi tag közös szervezésében a tanulók kipróbálhatták magukat a színházi formanyelvhez kapcsolódó területeken, amely egyfelől felkeltette a diákok kíváncsiságát a színházi-drámai tevékenységek, a közös alkotás lehetősége iránt, valamint hatékonyan fejlesztette nyelvi kifejezőkészségüket, nonverbális kommunikációjukat, kreativitásukat, együttműködési és koncentrációs készségüket. További hozadékként workshop-rendszerű alapozó eseményen már a szerdai naptól kezdődően kialakulhattak olyan informális gyerek-gyerek kapcsolatok a különböző környezetből jövő csoportok tagjai között, amelyek a továbbiakban elősegíthetik a korosztályos találkozók hatékony tapasztalatcseréjét, a különbözőségek és közös pontok felfedezését.

A tanulók látható érdeklődés mellett részt vehettek beszédtechnikai tréningen, improvizációs játékokban, megismerhették a jelenet- és színdarabkészítés fogásait, kreatív ének-zenei-táncos gyakorlatokban és szabad játékban vehettek részt. Az intenzív képzés során nagy hangsúlyt kapott a gyerekek egymással való kommunikációjának elősegítése, amellyel elsajátíthatták a színházi pedagógiai formák alkalmazásában szükséges analitikus-értelmező befogadói attitűdöt, a közös munkához megfelelő nyelvezetet, nyitottságot, és kulcsot kaptak saját gondolataik kifejezéséhez.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.