Költészet napi tapasztalatmegosztó rendezvény 2019.04.10. Balatonszemes

A Színház az egész: TIE-rendszerű új színházi nevelési módszer adaptálása, kiterjesztése a Balaton környékén pályázati projekt keretében került megrendezésre az április 10-én Balatonszemesen megtartott tapasztalatmegosztó rendezvény, mely illeszkedik a három helyszínen, évente egy-egy alkalommal megtartott találkozók sorába.

A projekt keretében 6 alkalommal kerül sor tapasztalatmegosztó rendezvény szervezésére. Az áprilisi alkalom a 6 alkalomból a második volt, melynek keretében a projekt közel egyéves tapasztalatait beszéltük át a konzorcium tagjaival. A megbeszélésen, egyeztetésen a szakmai megvalósítók mellett szakértőnk is részt vett, hogy tudásával segítsen megtalálni a projekt szempontjából legjobb megoldásokat.

A program során a Balatonszemesen megtartott költészet napi előadást tekinthették a résztvevők meg, melynek különleges vendége a fiatalabbak körében is nagy népszerűségnek örvendő József Attila-díjas költő, Varró Dániel volt. Varró Dánielre, mint a mai szlenget és mindennapi életet verses formába öntő kortárs alkotóra azért esett a választás, mert az ő személye képes hidat képezni az új generációk és a számukra sokszor messzinek tűnő magyar költészet között.

A rendezvény központi eleme a tapasztalatmegosztás, ami kerekasztal beszélgetések formájában bontakozik ki. Ezeken a kötetlen beszélgetéseken egyfelől a konzorciumi tagok, másfelől a projekt hálózatába bevont egyéb vendégek oszthatták meg egymással gondolataikat és tapasztalataikat az adott téma kapcsán. Ezúttal a projekt gyakorlati elemeit vizsgáltuk, amellyel a tapasztalt különbségek okán tanulságos eszmecsere alakult ki.

 

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.