2018.07.28. Szemesi Napok

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

2018.07.28. Szemesi Napok

 

EFOP-5.2.4-17-2017-00008

Színház az egész: TIE-rendszerű új színházi nevelési módszer adaptálása, kiterjesztése a Balaton környékén

 

Rengeteg koncert, ingyenes játszósarok gyerekeknek, kézműves portékák, kiváló programok és remek hangulat – nagyot szólt az idei Szemesi Napok, melyet Takács József, Balatonszemes polgármestere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettesi feladatokat ellátó parlamenti államtitkára nyitott meg, Farkas Zsuzsannával, a Balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Ház intézményvezetőjével, a Színház az egész: TIE-rendszerű új színházi nevelési módszer adaptálása, kiterjesztése a Balaton környékén című projekt konzorciumi vezetőjével.

Az alábbi programok várták a projekt résztvevőit július 28-án:

10:00 –  Boot Camp edzések

12:00 – A kiskakas gyémánt félkrajcára

15:30 – Jambala, Zsákbamacska, Stoned, Janis Joplin Emlékzenekar, Péterfi Bori & Loveband, Dj Thomas Salz

Kiegészítő programok: Gyermeksziget, kirakodó vásár

A színpadon koncertet adott – többek között – Caramel, a Sub Bass Monster, Péterfy Bori & Love Band, vasárnap pedig Charlie és az Animal Cannibals lépett színpadra. Igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy a diákoktól a felnőttekig mindenki jól érezze magát.  A színpadi produkciók kiválasztásánál az volt a szempont, hogy szórakoztató és tartalmas produkciókat láthasson a közönség, de alapvetően értékes, korrekt kulturális tartalommal. S az eddig tapasztaltak alapján ezt sikerült is, hiszen csak a szombati esti előadásokra több ezren voltak kíváncsiak. A kilátogatók alig akartak haza menni.

A szervezés során a legkisebbekre is gondoltunk. Egy gyerekszigetet alakítottunk ki: a baba-mama foglalkozásoktól kezdve a falmászáson át a ládavasútig rengeteg színes program várta a kicsiket és a nagyokat, s közben egy interaktív színjátszó csoport bizonyos időközönként felnőtteknek és gyerekeknek tartott előadásokat.

A vásárosok kínálata között szerepeltek házi készítésű sajtok, hagyományos sajtolással készült olajok, gyönyörű, kézzel készített kerámiák, a házi juhtúrós lepény előtt pedig mindenki sorban állt.

A programok többsége aktív részvételt tet lehetővé: a projektbe bevont tanulók és szakmai megvalósítók tevékenyen közreműködtek a szerepmodell beszélgetéseken, a kézműves készségfejlesztő foglalkozásokon, a kulturális fejlesztő előadásokon és az edzéstréningeken.

 

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.