Esemény neve: Tapasztalat megosztó rendezvény Időpontja: 2018. 10. 29. Helyszíne: Pécs

A Színház az egész: TIE-rendszerű új színházi nevelési módszer adaptálása, kiterjesztése a Balaton környékén pályázati projekt zárásaként összegző-tapasztalatmegosztó eseményt tartottunk Pécsett. A három konzorciumi tag előzetes megállapodás alapján egy-egy órás időkeretben számolhatott be a programelemek megvalósításáról, a kitűzött pedagógiai célok teljesüléséről. Ez az időkeret a powerpoint-prezentációk levetítésével, szóbeli beszámolóval, kérdésekkel együtt nagyjából tartható volt.

A beszámolókat hallgatva a helyspecifikus nevelési-oktatási környezeten túl számos átfedés volt tapasztalható. A TIE mint módszer fogadtatása a tanulók körében felülmúlta várakozásainkat. A projekt valóban sikerrel fejlesztette a résztvevők kognitív-, a szociális-, és a kulcskompetenciáit, gyarapította tudásukat, és játékosságával nem utolsósorban maradandó élményekhez juttatta a diákokat. Az iskolai közösségekbe a drámajáték, drámapedagógiai és médiai foglalkozások széles pedagógiai élmény- és eszköztárát juttattuk el, amely helyi pedagógiai célok érdekében a későbbiekben is felhasználható marad.

A megvalósítók egyetértettek abban, hogy a kooperáció során a mind a tanulók, mind a megvalósítók között létrejött informális és munkakapcsolati többlet, valamint a friss tapasztalatok és a megismert komplex pedagógiai eszköztár olyan értéket hordoz, amelyet a projekt lezárultával is építeni és gondozni kell, és konkrét paramétereket nem említve, de felmerült a további együttműködés lehetősége, amelytől egyik konzorciumi tag sem zárkózott el.

A beszámolókat követően a jelenlevő megvalósítók és partnerek részt vettek az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet Szociopoly 2.0 című színházi nevelési programján, amely ötletesen vegyíti a TIE eszközrendszerét az ismert érzékenyítő társasjáték szabályaival.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.