2018.08.16. Nyármarasztaló Fesztivál

SZAKMAI BESZÁMOLÓ

2018.08.16. Nyármarasztaló Fesztivál

 

EFOP-5.2.4-17-2017-00008

Színház az egész: TIE-rendszerű új színházi nevelési módszer adaptálása, kiterjesztése a Balaton környékén

A Nyármarasztó Fesztiválon színes programokkal – animációval, népzenével, koncerttel, ünnepi megemlékezéssel, színházi előadással várta a vendégeket, így a programban résztvevő célcsoportot is a szervezőbizottság, amely szándékoltan szőtt a programok közé sokszínű, kulturális, hagyományőrző, szórakoztató szabadidős elemeket, hogy a résztvevők minél többet tapasztaljanak. A program a következőképp alakult:

 

A Bagolyvár utcai kápolnában:

10:00   Kenyérszentelés, Hunyady-díjak átadása

 

A Latinovits Művelődési Házban:

12:00 Révben – társas színjáték dramaturgiai csavarokkal, három csoportban.

 

Az alapszituáció:

Amikor egy diák része lesz egy közösségnek, meg kell találnia benne a helyét, és ha ez nem megy neki, segítenek a többiek. Az más kérdés, hogy a ráruházott szerepkörben, a rangsorban kijelölt helyén hogy érzi majd magát. Történetünk főszereplője, Áki, nem bírja tovább kényelmetlen, szűk szerep-dobozában, elhatározza, hogy kitör belőle, hogy egy ismeretlen közegben alkothasson magának egy szerethetőbb személyiséget. Ezzel a céllal érkezik a táborba a többiek közé. Késve. Most mindenki rá figyel.

 

Zenepavilonban:

16:00 MIMÓKA -Méhes Csaba pantomimművész
17:00 STAND UP- Orosz György
18:00 Radiolive koncert
19:00 Fekete Jenő Blues koncertje
20:00 Keep Floyding koncert

A Nyármarasztó Fesztivál keretében a projekt résztvevői drámapedagógiai, színházi, zenei és egyházi programokon vettek részt. Az itt eltöltött idő célja az volt, hogy minél jobban összeszokjon a társaság, az egymás iránti valódi kíváncsiság tartalmas és maradandó élményeket nyújtó beszélgetésekbe, játékokba, közös programokon szerzett élményekbe torkoljon.

A szociális és érzelmi kompetencia fejlődésében öröklött és tanult komponensek egyaránt szerepet játszanak. Minden olyan program, amely hozzájárul a tapasztalati úton való tanuláshoz, és mások segítésén alapul, a program megfelelő előkészítése, lebonyolítása és az élmények feldolgozása esetén alkalmas e területek fejlesztésére, a szociális érzékenyítésre. A Nyármarasztó Fesztivál programjai összeségében megfeleltek a képességfejlesztésnek, az érzékenyítésnek és a kulturális identitás erősítésének egyaránt.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.