Egészségnap: 2018.10.10., Pécs

A Színház az egész: TIE-rendszerű új színházi nevelési módszer adaptálása, kiterjesztése a Balaton környékén pályázati projekt keretében a pécsi tanulók Szentgyörgyi Romeo hatszoros fitneszvilágbajnok társaságában tölthettek el egy tartalmas és szórakoztató, testmozgásban gazdag napot.

A program kitűzött célja az volt, hogy az egyszerre legyen építő jellegű a diákok fizikumára, mozgáskultúrájára és fejlessze interakciós készségüket. A könnyed testmozgás lendületessé teszi a közös foglalkozások menetét, és egyben fejleszti az önfegyelmet és koncentrációt. Az ilyen jellegű programokhoz a nemzetközileg is elismert sportolók jelenléte egyszerre nyújt inspirációt a fiatalabb generáció számára, illetve a sportok és testnevelési gyakorlatok terén szerzett tudásukkal is segíthetik a foglalkozást lebonyolító drámapedagógusok munkáját.

A közös testmozgás másik fontos velejárója annak közösségkovácsoló ereje. Mind az egyénileg, mind a csapatban végzett feladatok felpezsdítik a résztvevők közötti interakciót, esetenként szoros együttműködésre is késztethetik őket, ami nagyban elősegíti az összetartozás érzetének kialakulását. Az is remekül látható, hogy az ilyen tevékenységek során más körülmények között gátlásosabb diákok is megnyílnak társaik felé, könnyebben létesítenek kapcsolatot a többiekkel.

A program során azt tapasztaltuk, hogy az adott sportoló ismertségétől függetlenül a résztvevők fokozott érdeklődéssel fordultak a meghívott vendéghez, és lelkesen vettek részt a gyakorlatokban, elősegítve a testmozgás szeretetének természetes kialakulását, valamint a küzdeni akarást és a motivációt.

Könyvjelző Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva.